— AFGELAST IVM CORONA UITBRAAK —

 

Openbare lezing door Jan Willem Klein Tiessink
Afcon kunststofgaas/Avis Cibum producten
Plaats: Dorpshuis “De Drijscheer”, Keiweg 1, 9661 TV Alteveer
Datum: 26 maart 2020
Aanvangstijd: 20.00

Begin negentiger jaren ontmoette Jan Willem Klein Tiessink voor het eerst  een vogelliefhebber die kunststofgaas gebruikte in plaats van het gebruikelijke gaas van metaal. Hij zag hier direct de voordelen van. Helaas was het spul op de Nederlandse markt niet te verkrijgen. Er moest een bestelling in het buitenland worden geplaatst. Maar daarmee was de zaak nog niet af. Er bleek nog heel wat te onderzoeken en te ontwikkelen alvorens het product voor de Nederlandse vogelliefhebber geschikt was. Toen dit eenmaal achter de rug was, besloot Jan Willem Klein Tiessink zich te gaan specialiseren op de verkoop van dit gaas. Aangezien hij als hobby Europese cultuurvogels hield, richtte hij zich bij de verkoop met name op vogel- en kleindierenliefhebbers.

Daar bleef het niet bij. Inmiddels zijn bij Afcon ook andere producten voor onze liefhebberij te koop, zoals vitaminen, mineralen, kleurstoffen, insectenstrooipoeders, handopfokvoer en noem maar op. Deze producten zijn van het merk Avis Cibum. 

Het handopfokvoer dient met behulp van een voedernaald te worden verstrekt. Moeilijk is het niet, maar het moet wel op de juiste wijze gebeuren. Jan Willem Klein Tiessink heeft een zeer uitgebreid assortiment aan voedernaalden in de verkoop.

Tijdens de lezing zal hij uitleg geven over de handopfok met voedernaalden. Uiteraard komen ook andere aspecten van onze liefhebberij, zoals de Avis Cibum producten, aan bod.

Het observeren van vogels in de natuur is een geheel andere tak van vogelliefhebberij. Henk Jan Klein Tissink, een zoon Jan Willem, exploiteert twee vogelkijkhutten. Ook aan deze vorm van vogelliefhebberij zal aandacht worden besteed.

Vragen staan tijdens de lezing natuurlijk vrij.
Als de vogelliefhebberij één kenmerk heeft, dan is dat wel:

We raken nooit uitgeleerd!